Преди монтаж на дограматаПреди демонтажа и монтажа на дограмата
Необходимо е да се осигури свободен достъп до прозореца, премахване на пердета, покриване на всички мебели, настилки и електрическо оборудване. Това се прави, защото премахването на старите прозорци е свързано с работно пространство и замърсяване с прах.
 
Демонтаж на старата дървена дограма
Премахване на старите крила от техните каси. Стари рамки и каси се поставят безплатно на стълбището от наши монтажници. По искане, е възможно отстраняването им от обекта, което се основава на заплащане.
 
Монтаж на новата дограма
След това новата рамка се вмъква в отвора. Рамката се отвесира по хоризонтал и вертикал. Пластмасовата дограма се закрепва към стената с винтове за директен монтаж или с помощта на метални котви, които се прикрепват към касата. След това започва запечатване на фугите (фугиране с пяна). Тази процедура изисква прецизност и прилагане на качествени материали. Дограмата се държи на пяната и винтовете (или скобите). Разликата между касата и стената се запълва с гъста пяна с фини пори, която разширява своя обем 8 пъти. От ултравиолетовите лъчи пяната губи своите свойства (променя цвета, обемът си и постепенно започва да се руши), затова трябва да се измажат отворите. 
 
Довършителни работи
Извършваме довършителни работи отвън и отвътре, като гарантираме качество. Довършителните работи подлежат на допълнително заплащане.

 

Освен избор на алуминиева дограма Exalco, ПВЦ дограма Саламандър и ПВЦ дограма Профилинк, ние от Алпред ЕООД осигуряваме качествен и бърз монтаж на всяка една дограма, която сте закупили при нас.