Предназначение на прозорецаПредназначение на прозореца – всеки прозорец има своята специална функция, а именно отваряне и  заключване. Именно в тази връзка обковът е от особено важно значение. Той осъществява връзката между крилото и касата и безпроблемното управление на различните видове прозорци. Съвременните видове обков позволяват прозорецът да се отваря в две равнини – комбинация между хоризонтална и вертикална ос (двуплоскостен механизъм). Препоръчително е да се предвиди по едно такова крило за всяко помещение с цел проветрение без загуби на топлина. С цел повишаване сигурността се предлага така наречения противовзломен /секюрити/ обков. 
 
Ако Вие се нуждаете от широк излаз към веранда, зимна градина или стаята Ви не позволява обикновеното отваряне, може да изберете обков тип “VW” (усъвършенстван механизъм на плъзгащи се крила с много добро уплътнение) или механизъм тип “хармоника”, който осигурява максимално използване на отвора.
 
Лидер в производството на задвижващи механизми за всички видове прозорци и врати е обковът с марка “ROTO”, с 10 годишна гаранция за безпроблемна функционалност.

 

Алпред ЕООД е оторизиран представител на ПВЦ дограми Саламандър. При нас ще намерите още алуминиева дограма Exalco и ПВЦ дограма Профилинк. В нашия офис в София и в Ботевград можете да изберете различни видове щори и комарници, както и голямо разнообразие на модели на интериорни врати, които са българско производство и на блиндирани врати Солид.